Kuukauden tuote

E-kirjapaketti

Retroruokaa + Makumatka muistoihin


HELMIKUUN tarjous

-25 % hintaetu kirjapaketista

Anna kassalla koodi: helmikuu23

Tästä tarjoustuotteeseen!


Lue lisää kirjapaketista


Mitä ruokaa sinä kaipaat lapsuudestasi? Kokattiinko sitä koulun keittolassa, mummolan hellan ääressä vai lapsuudenkodin keittiössä? 

Retroruokaa -kirjan reseptit ovat kotiruokaa parhaimmillaan… Herkullisia ruokia ja leivonnaisia menneiltä vuosikymmeniltä inspiroivine kuvineen ja tarinoineen.

(Esimerkkisivu)

Mitä retro on? Yleensä sillä tarkoitetaan 1950 – 80 -lukuihin kohdistuvia erilaisia asioita. Retroilussa on kyse henkilön omassa lapsuudessa ja nuoruudessa vallinneiden muotien ja ilmiöiden kertaamisesta – tietynlaisesta nostalgiasta.

(Esimerkkisivu)

Koristetut voileivät ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja sopivat siten esimerkiksi vierastarjoiluun.

Retroruokaa -kirjan kuvat ovat suuria sekä värikkäitä ja teksti helposti luettavaa.

(Esimerkkisivu)

Retroruokaa -kirjasta löytyy nostalgisia reseptejä, kuten vaikkapa yllä oleva kotoinen lanttukukko. Kukko erilaisine täytteineen on savolaisen keittiön maineikkain ruokalaji. Karjalaisen keittiön pravuureita ovat mm. piiraat, supikkaat ja sultsinat.

Retroruokaa – makumuistoja menneiltä vuosikymmeniltä -kirjan saa myös painettuna (ei kuulu tarjoukseen) Postipaketissa kirjan mukana seuraa pieni retrohenkinen yllätys. Painetun kirjan voit halutessasi tilata erillisenä Opinpuu kaupasta.
Makumatka muistoihin -kirja antaa sekä teoreettista pohjaa että käytännön vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten muistelutyötä voidaan toteuttaa mm. ruokateeman avulla. Opas sisältää osiot luovasta muistelutyöstä, ruokaperinteistä sekä eri vuosikymmenten ruokailmiöistä. Lisäksi kirjassa on ehdotuksia makumuistoryhmän sisällöksi sekä muita vinkkejä muistelutyöhön ruokateeman ympärillä.

Muistelu ei ole pelkästään nostalginen matka muistoihin, vaan se innostaa ihmisiä jakamaan elämän aikana kertyneitä kokemuksia muiden kanssa. Ruokamuistot ovat yksi parhaimpia tapoja edistää luovaa muistelua. Lapsuuden ja nuoruuden lempiateriat herättävät monenlaisia tunteita ja muistoja.

Makumatka muistoihin e-kirja on tarkoitettu erilaisten virikeryhmien ohjaajille sekä kaikille, jotka haluavat muistella lapsuuden ja nuoruuden tuttuja makuja sekä tunnelmia tai piristää omaa ruokalistaansa perinne- ja retrohenkisillä aterioilla. Opas sopii myös työntekijöille kotipalveluun/-hoitoon, toimintakeskuksiin sekä esimerkiksi muistisairaiden läheisille.

Ruokamuistot ovat merkityksellisiä ihmisille iästä tai sukupuolesta riippumatta. Ruokamuistot ja yhdessä muisteleminen virittävät keskustelua, lisäävät mielihyvää ja edistävät mm. yhteyden syntymistä ihmisten välille.

Katso helmikuun pakettitarjous näistä kahdesta herkullisesta kirjasta.

HELMIKUUN tarjous:

25 % hintaetu E-kirjapaketista: Makumatka muistoihin + Retroruokaa

Anna kassalla koodi: helmikuu23

Tästä tarjoustuotteeseen